Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia va efectua un exercițiu militar alături de SUA

blacknews.ro
african lion exercitiu militar

Armenia a anunţat miercuri că va găzdui un exerciţiu militar comun cu Statele Unite în perioada 11-20 septembrie, o decizie de natură să irite Rusia, transmite Reuters.

Potrivit Ministerului armean al Apărării, scopul exerciţiului, intitulat 'Eagle Partner 2023', vizează pregătirea forţelor sale pentru participare la misiuni internaţionale de menţinere a păcii, conform agerpres.

Ministerul nu a precizat câţi militari armeni şi americani vor fi implicaţi.

Rusia deţine o bază militară în Armenia şi se consideră puterea preeminentă în regiunea Caucazului de Sud, care a făcut parte din Uniunea Sovietică până în 1991.

Rusia păstrează o forţă de menţinere a păcii în regiune pentru a garanta respectarea acordului ce a pus capăt războiului între Armenia şi Azerbaidjan în 2020, al doilea între cele două ţări de la destrămarea URSS.

Într-un interviu publicat în weekend în presa italiană, prim-ministrul armean Nikol Paşinian a declarat că Rusia a eşuat în a proteja Armenia împotriva a ceea ce el a numit agresiunea continuă din partea Azerbaidjanului. Prim-ministrul armean a sugerat că războiul dus de Rusia în Ucraina o face incapabilă să răspundă tuturor nevoilor de securitate ale ţării sale.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi-a exprimat dezacordul cu afirmaţiile lui Paşinian.

'Rusia este absolut parte integrantă în această regiune. Rusia joacă un rol consistent, foarte important în stabilizarea situaţiei din regiune (...) şi vom continua să jucăm acest rol', le-a declarat el reporterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.