Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia vorbește despre un război cu Azerbaidjan

nagorno

'Situaţia este foarte tensionată. Fără îndoială, vecinii noştri sunt capabili să organizeze în orice moment o provocare care ar putea degenera într-un război', a declarat pentru jurnalişti ministrul armean al apărării, Seiran Oganian.

Ciocnirile s-au multiplicat în ultimele zile în jurul Nagorno-Karabah - o regiune separatistă azeră pe care şi-o dispută Armenia şi Azerbaidjanul de mai multe decenii - şi au provocat moartea a cel puţin 17 soldaţi în cele două tabere. 'Dar noi (...) facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reduce nivelul tensiunilor', a asigurat Oganian.

'Pentru moment, nu există motive pentru începerea unei acţiuni militare de amploare', a adăugat responsabilul, în contextul în care Armenia a anunţat sâmbătă că o întrevedere între preşedinţii armean Serj Sarksian şi azer Ilham Aliev ar urma să aibă loc la '8 sau 9 august la Soci' (în sudul Rusiei). Este vorba despre prima întâlnire între cei doi şefi de stat de când aceştia au discutat puţin în martie, pe marginea unui summit consacrat securităţii nucleare la Haga.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a confirmat luni că Sarkisian şi Aliev sunt aşteptaţi 'la sfârşitul săptămânii' la Soci, unde fiecare dintre ei va fi primit de preşedintele rus Vladimir Putin.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.