Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia votează - Armenii sunt chemaţi la urne în cadrul unor alegeri legislative anticipate dorite de către premierul Nikol Pashinyan

The Economist
armenia proteste

Armenii sunt chemaţi duminică la urne în cadrul unor alegeri legislative anticipate dorite de către premierul Nikol Pashinyan (reformator), care speră să obţină majoritatea şi să-şi întărească astfel puterea, la câteva luni după sosirea sa la conducerea ţării, datorită unei mişcări populare, relatează AFP preluată dee Agerpres.

Pashinyan (43 de ani), fost jurnalist, a ajuns la putere în mai, după ce a condus timp de mai multe luni manifestaţii masive împotriva guvernului din acea vreme, ce conducea ţara de peste zece ani.

Dar Pashinyan nu deţinea controlul în parlament, dominat în mod larg de Partidul Republican, al fostului preşedinte Serj Sargsyan, motiv pentru care el aspira la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 4,00 GMT şi se vor închide la 16,00 GMT. Primele rezultate vor fi publicate luni dimineaţa.

Nouă partide politice şi două blocuri electorale se află în cursa pentru cele 101 mandate ale parlamentului armean.

Potrivit legislaţiei armene, un partid are nevoie de obţinerea a cel puţin 5 % din voturile alegătorilor pentru a intra în parlament, în timp ce un bloc electoral trebuie să treacă de pragul de 7 %.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.