Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistițiul dintre Israel și Hamas a fost ÎNCĂLCAT: noi atacuri ale forțelor armate

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Israelul a efectuat noi bombardamente, ca ripostă la atacuri lansate de palestinieni după armistițiu. După declararea unui armistițiu, militanții palestinieni au lansat marți dimineață aproximativ 30 de rachete spre sudul Israelului, au anunțat autoritățile militare de la Tel Aviv. În replică, forțele armate israeliene au atacat 15 ținte militare din Fâșia Gaza, informează Mediafax.

Citește și: Simona Halep și-a aflat ADVERSARA din sferturile de la Miami: calcule pentru locul I WTA

Forțele armate israeliene au efectuat, marți, noi bombardamente în Fâşia Gaza, ca ripostă la noi atacuri cu rachete lansate din această regiune de militanții palestinieni, în pofida armistițiului anunța

Mișcarea islamistă Hamas, care administrează Fâșia Gaza, a comunicat luni seară că a ajuns la un armistițiu cu Israelul, la scurt timp după ce armata israeliană a lansat bombardamente în Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac cu rachete lansat din această regiune.

Un post radio afiliat Hamas a transmis că un atac aerian israelian a vizat birourile liderului mișcării, Ismail Haniyeh, care însă a fost evacuat înainte de începutul ostilităților.

Citește și: Iulian Fota, conferenţiar la Academia SRI, anunţ incendiar: 'Lui Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de SUA'

Haniyeh a transmis într-un comunicat că poporul palestinian "nu se va preda", iar grupările militante "vor împiedica inamicul dacă încalcă linii roșii".

Bombardamentele de luni au avut loc în timp ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele SUA, Donald Trump. Liderul Statelor Unite a exprimat susţinere pentru raidurile aeriene israeliene efectuate în Fâşia Gaza. De asemenea, Donald Trump a semnat o ordonanţă executivă prin care va recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.