Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsenal vânătoresc găsit în Harghita - Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi, descoperite de poliţişti la percheziţii

vanatoare-vaslui-radioiasi.ro_

Mai multe arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi au fost descoperite de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Harghita şi Covasna, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Harghita, în urma unor activităţi specifice desfăşurate de poliţiştii harghiteni, au fost obţinute date şi indicii cu privire la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul armelor şi muniţiilor, de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Mărtiniş.

În baza probelor deţinute, oamenii legii au solicitat mandate de percheziţie domiciliară pentru trei locaţii utilizate de persoana în cauză, două dintre acestea în judeţul Harghita şi una în judeţul Mureş.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Percheziţiile au fost efectuate simultan, în cursul zilei de joi, fiind descoperite mai multe arme şi muniţii, precum şi bunuri şi accesorii deţinute ilicit.

"Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, două pistoale militare de tip revolver, două arme de tir cu aer comprimat, două arbalete, două dispozitive de ochire, 12 cartuşe militare cu glonţ, 290 de proiectile de plumb, 29 de săgeţi pentru arbaletă, 31 de articole pirotehnice şi un detector de metale neinscripţionat şi fără autorizaţie", a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul în cauză nu este deţinător legal de arme şi muniţii letale/neletale supuse autorizării.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care cel în cauză riscă o pedeapsă de până la 12 ani închisoare", mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.