Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artemis Fowl', ecranizarea romanului pentru tineri al lui Eoin Colfer, lansat vineri în streaming pe Disney+

Walt Disney Co va lansa vineri adaptarea cinematografică a popularei serii de cărţi pentru tineri ''Artemis Fowl'', despre care atât actorii, cât şi regizorul recunosc că diferă de originalul semnat de autorul irlandez Eoin Colfer, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Lansarea trailerului filmului, în luna martie, a stârnit critici din partea unor fani ai seriei întrucât pare că îl înfăţişează pe protagonist ca un erou, şi nu ca un personaj negativ, aşa cum apare acesta în primul volum al ''Artemis Fowl'', publicat în 2001. Seria conţine opt romane în total publicate până în 2012.

Actorul Ferdia Shaw, care îl interpretează pe Fowl, a spus că realizatorii filmului au schimbat ''puţin'' profilul geniului în vârstă de 12 ani pentru versiunea sa cinematografică.

''Are însă în continuare o latură dură şi momente necosmetizate'', la care se adaugă atmosfera colorată de basm şi alte elemente din carte, a spus Shaw. ''Cred aşadar că va fi foarte bine primit''.

''Artemis Fowl'' va fi lansat pe serviciile de streaming Disney+ şi nu în cinematografe întrucât multe săli de cinema din lume sunt încă închise ca parte a restricţiilor pentru încetinirea transmiterii coronavirusului.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Filmul spune povestea lui Fowl care, în timp ce îşi caută tatăl, interpretat de Colin Farrell, descoperă o lume de basm subterană denumită Haven City.

Regizorul Kenneth Branagh a precizat că a dorit să facă un film pe care să-l poată aprecia atât iubitorii cărţilor, cât şi cei care nu sunt familiarizaţi cu ''Artemis Fowl''.

''Nu poţi porni de la premisa că toată lumea care va merge la cinema a citit neapărat cărţile sau este familiarizat cu personajele'', a spus Branagh, ''aşa că este nevoie de o modalitate de a introduce cinematografic povestea''.

Colfer susţine modul în care a fost realizată adaptarea cinematografică, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Disney.

''Cred că toate schimbările sunt total justificate, iar rezultatul este mai bun'', a subliniat Colfer

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.