Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artileria ucraineană a deschis focul asupra unui oraş din Rusia

abc-cdn.net.au
razboi

Cel puţin două persoane au fost ucise de artileria ucraineană în oraşul rus Belgorod, lângă frontiera ucraineană, conform informaţiilor administraţiei regionale, relatează dpa, conform Agerpres.

O alta persoană a fost grav rănită în atacul asupra satului Nijnee Berezovo, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a indicat agenţia de stat rusă TASS, citându-l pe guvernatorul Vyacheslav Gladkov.

În ultimele luni, Rusia a acuzat atacuri repetate ale ucrainenilor asupra regiunilor de graniță Belgorod și Kurk și a precizat că apărarea antiaeriană a doborât mai multe rachete ucrainene care vizau teritoriul rus.

Belgorod se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, iar Kurskul se învecinează cu regiunea ucraineană Sumî, ambele zone fiind supuse unor atacuri frecvente de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina.

La sfârşitul lui februarie, guvernatorul regiunii Belgorod a anunţat că, de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, 25 de persoane au fost ucise şi alte aproape 100 au fost rănite în total în bombardamente ucrainene asupra regiunii.

Localităţi şi infrastructuri din regiunea Belgorod sunt vizate regulat de bombardamente atribuite de Moscova armatei ucrainene, însă Kievul nu le revendică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.