DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Artişti români şi francezi - invitaţi să participe la concursul de proiecte găzduit de Rezidenţa de buzunar

www.archyde.com
Cahiers Du Cinema

Artiştii şi scriitorii români şi francezi sunt invitaţi să participe la un concurs de proiecte pentru a beneficia de noua rezidenţă de creaţie a Institutului Francez, înscrierile fiind deschise până pe 15 ianuarie 2021.

Potrivit unui comunicat al Institutului Francez, transmis joi AGERPRES, "La residence de poche"/"Rezidenţa de buzunar", care se află în centrul Bucureştiului, într-o clădire recent renovată de lângă cinematograful Elvire Popesco, pe bulevardul Dacia 77, este gândită ca un spaţiu unde creatori români şi francezi pot dispune de liniştea necesară pentru dezvoltarea proiectelor artistice.

Ideea de a transforma clădirea abandonată, ascunsă în curtea Institutului Francez, într-o rezidenţă de scriere i-a aparţinut regizorului Cristian Mungiu, în acest duplex de 64 mp artiştii putând petrece, în funcţie de proiect, între 2 şi 8 săptămâni.

Poate candida individual sau în binom orice artist/artistă şi scriitor/scriitoare care activează în literatură, muzică, cinematografie, dramaturgie sau artă digitală.

În afară de cazare, laureaţii vor primi şi o sumă forfetară de 250 de euro pe săptămână. Institutul Francez din România rambursează transportul intern în România pentru persoanele care nu locuiesc în Bucureşti şi asigură un bilet de avion dus-întors pentru cei care vin din Franţa.

Pentru prima parte a anului 2021, având în vedere restricţiile sanitare, vor avea prioritate proiectele depuse de artiştii/artistele sau scriitorii/scriitoarele care locuiesc în România.

Rezidenţilor/rezidentelor aleşi/alese de comitetul de selecţie le va fi atribuit un mentor care are rolul de a-i susţine în procesul lor creativ. Rezidenţa urmează să fie pusă la dispoziţia primilor oaspeţi începând cu luna martie 2021.

Vor fi respectate condiţiile şi măsurile de protecţie sanitară adoptate de autorităţile din România.

Condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi formularul de candidatură pot fi consultate pe site-ul Institutului Francez.

Institutul Francez a inaugurat, pe 22 octombrie, o rezidenţă de scriere în care vor fi găzduiţi creatori români şi francezi cu proiecte din domeniul literaturii, muzicii, cinematografiei, teatrului sau artelor digitale, intitulată "La residence de poche"/"Rezidenţa de buzunar". Panglica la intrarea în clădire a fost tăiată simbolic de ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, şi de regizorul Cristian Mungiu, câştigător Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.