Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artiștii ruși denunță presiunile pentru a-și denunța propria țară: Nu este corect să forțezi oamenii ia poziții publice. Eu nu sunt pentru război

NYT
Anna Netrebko

Soprana Anna Netrebko, cunoscută drept o susţinătoare a lui Vladimir Putin, a vorbit pe Facebook despre războiul din Ucraina şi a spus clar că este împotriva acestuia.

Ea a scris că situaţia este foarte serioasă pentru a nu comenta fără reflecţie şi în grabă. "Sunt împotriva acestui război. Sunt rusoaică şi îmi iubesc ţara, dar am mulţi prieteni în Ucraina şi durerea şi suferinţa îmi frâng inima în acest moment. Vreau ca războiul să se termine şi oamenii să poată trăi în pace. Asta sper şi pentru asta mă rog", a clarificat soprana.

Artista a adăugat că nu este corect să forţezi artiştii sau alte persoane publice să ia o poziţie politică publică sau să-şi denunţe patria. Oricine trebuie să fie liber să decidă. Ca mulţi dintre colegii ei, ea nu este o persoană care face politică. "Nu sunt un expert în politică. Sunt artist şi scopul meu este să unesc oamenii acolo unde politica dezbină".

Sectorul cultural este o victimă colaterală a invaziei ruse în Ucraina, mai multe instituţii prestigioase luând măsuri contra prezenţei în programul lor a artiştilor ruşi.

Joi, după invazia rusă în Ucraina, Scala din Milano i-a cerut dirijorului rus Valeri Gherghiev, un aliat al lui Putin, să-şi clarifice poziţia faţă de conflict. El a fost înlocuit din mai multe spectacole ale teatrului milanez. De asemenea, Carnegie Hall a anunţat că Gherghiev nu va mai susţine concerte aici. El a fost eliminat din programul de vineri al Festivalului "Dvorakova Praha" şi nu va mai dirija Filarmonica din Munchen în septembrie.

De asemenea, Rusia nu va mai participa la Eurovision anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.