Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artistul ieșean Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, a murit. COVID-ul i-a distrus plămânii în câteva zile

Press Hub
Silviu Huțanu

Artistul ieșean Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, în vârstă de 37 de ani s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, starea acestuia agravându-se în ciuda tratamentului primit.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași spun că, atunci când a fost internat, plămânii îi erau afectați în proporție de 75%, iar în doar câteva zile afectarea plumonară a ajuns la 95%. „Dumnezeu să te ierte, Silviule! Am sperat că vei ieși bine din lupta cu virusul!”, este unul din multele mesaje postate de prietenii acestuia pe pagina de Facebook.

Bărbatul a fost depistat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, inițial fiind internat la un spital suport-COVID din Iași, la Spitalul Căi Ferate. După câteva zile, timp în care starea sa se agravase, a fost transferat în secția ATI de la Spitalul de Neurochirurgie.

Atunci când a fost transferat starea sa era una destul de gravă, însă timp de cinci zile a fost conștient, însă pentru că plămânii săi erau tot mai afectați a avut nevoie de intubare, starea lui degradându-se constant.

„A primit același tratament pe care l-ar fi primit și în străinătate, tratamente foarte scumpe, ne-am ocupat constant de el, însă cu toate acestea lucrurile nu au mers cum ne-am dorit”, a precizat unul dintre medicii din echipa medicală care s-a ocupat de acest caz.

Medicii subliniază faptul că, deși tinerii sunt pacienți aparent sănătoși, pot avea probleme de sănătate ascunse care duc la o evoluție fulminantă a bolii. La începutul pandemiei, în perioada martie-aprilie la unitatea medicală ieșeană au ajuns tineri de 20 și de 27 de ani care s-au pierdut.

„În ciuda tratamentului, afectarea pulmonară a evoluat de la 75% la 95%, în cazul acestor pacienți tineri pierderea lor este tragică. Singura problemă de sănătate cu care se știa era o hipertensiune de gradul III pentru care lua medicație din vara acestui an. Din ce am observat noi, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea sunt patologii care dau un prognostic rezervat și o evoluție extrem de severă. Sistemul lui imun a răspuns foarte agresiv la acest virus”, a completat medicul ieșean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.