Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artistul şi filantropul mexican Francisco Toledo a murit; Câţi ani avea

widewalls.ch

Artistul şi filantropul mexican Francisco Toledo, care a folosit moştenirea culturală Zapotec în opera sa şi a făcut uz de prestigiul său pentru a conserva cultura din Oaxaca, a murit la vârsta de 79 de ani, potrivit NEWS.ro.

Anul trecut, la casa Christie's din New York, o lucrare a lui, „Tortuga poniendo huevos” (1975), a stabilit un record pentru artist, fiind vândută cu peste 1 milion de dolari.

Toledo a murit pe 5 septembrie, au anunţat familia artistului, preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, şi Ministerul Culturii.

Sute de oameni i-au adus un omagiu pe străzile din Oaxaca. În semn de omagiu pentru opera şi eforturile lui de a conserva cultura mexicană, ei au aprins lumânări şi au interpretat numeroase cântece.

Citeşte şi: Campanie inedită legată de lipsa cinematografelor în România, ţara cu cele mai puţine ecrane la număr de locuitori

„Familia Toledo anunţă cu profundă tristeţe că maestrul Francisco Toledo a murit”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a pictorului şi sculptorului mexican.

Preşedintele López Obrador a scris pe Twitter: „Arta este îndoliată. A murit maestrul Francisco Toledo, mare pictor şi un extraordinar promotor cultural”.

Născut pe 17 iulie 1940, în Juchitán, Oaxaca, a fost sculptor, pictor, promotor cultural, editor de carte şi activist. El a luptat pentru apărarea patrimoniului cultural din Oaxaca şi a participat în alte proiecte de gen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.