Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Artistul stradal Banksy a revendicat şase noi opere în Ucraina

 opera banksy

La trei zile după ce o frescă cu o tânără gimnastă a apărut pe un zid al unei clădiri în ruine din oraşul Borodianka, Banksy a confirmat că el a realizat şase noi opere în Ucraina.

Pe Instagram, celebrul artist stradal a distribuit un videoclip în care se vede parcursul său prin ţara aflată în război şi seria de picturi murale realizate cu vopsea spray şi şabloane din carton, informează News.ro.

Printre acestea, fresca unui bărbat cu barbă în timp ce face baie într-o cadă, pictată pe peretele unei clădiri distruse de bombele din Horenka, un sat aflat în raionul Butcha.

„În solidaritate cu poporul ucrainean”, este mesajul de la finalul videoclipului.

În videoclipul său, Banksy vorbeşte cu o mamă însoţită de fiul ei cel mic, care povesteşte groaza din viaţa de zi cu zi de la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei. „Am plâns deja atât de mult, încât nu ne-au mai rămas suficiente lacrimi”, spune tânăra ucraineană.

Pe 12 noiembrie, Banksy a publicat pe Instagram un prim şablon realizat în Borodianka. Bombardat masiv în aprilie 2022, acest oraş a devenit un simbol al distrugerilor din partea ruşilor.

În videoclip apar şi alte două lucrări identificate în suburbiile Kievului şi care nu fuseseră încă revendicate de artistul britanic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.