Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artmark: O capodoperă semnată de Aman, în licitaţie la 100.000 de euro

artmark

Lucrarea "Le coin musical" ("Colţul muzical"), operă de mari dimensiuni semnată de artistul Theodor Aman, va fi scoasă la vânzare la preţul de pornire de 100.000 de euro la licitaţia de iarnă organizată de casa Artmark pe 15 decembrie, informează Agerpres.

Potrivit Artmark, acum 140 de ani maestrul Theodor Aman a reunit în această capodoperă 98 de obiecte de recuzită, fiecare cu semnificaţia şi cu textura proprie, între care partituri răsfoite, un flacon din cristal cu parfum, aşezat pe o cutie de bijuterii decorată cu catifea roşie, lângă un inel din perioada victoriană, un coupe-papier de lectură, un vas din faianţă italienească.

În licitaţie se regăsesc şi lucrări realizate de Samuel Mutzner în timpul celebrelor călătorii ale artistului în Japonia, Caraibe, Giverny şi Veneţia. Cea mai valoroasă operă din această serie este "Vremea înnoirii", care are un preţ de pornire de 25.000 de euro. "Pescari în insula Margarita" are un preţ estimativ de 20.000 - 35.000 de euro, "Dansatoare orientală" - 7.000 - 10.000 de euro, iar "Iarnă la Giverny" - 5.000 - 8.000 de euro.

În cadrul sesiunii se află şi o lucrare semnată de artistul braşovean Hans Eder - "Modele în atelier", realizată în 1909, având un preţ de pornire de 35.000 de euro.

O pictură realizată în 1932 de artistul Hans Eder, reprezentând "Nunta din Cana", se află în Biserica Neagră din Braşov.

Cele aproximativ 200 de opere din licitaţie sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă şi pot fi vizitate până pe 15 decembrie. Intrarea în expoziţia capodoperelor, de pe str. C. A. Rosetti nr. 5, este gratuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.