Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artmark: Un tablou de Adrian Ghenie - Vârful licitaţiei din 21 februarie

artmark

Un ulei de Adrian Ghenie, de relativ mari dimensiuni, inspirat din istoria şi senzaţiile pe care i le trezeşte Europa de Est, cu o estimare de 60-90 de mii de euro, constituie vârful Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană organizată, pe 21 februarie, de Casa de Licitaţii A10 by Artmark, informează Agerpres.

Adrian Ghenie se bucură de o vastă reprezentare în afara graniţelor României, iar lucrările sale sunt incluse în colecţii precum: Muzeul Georges Pompidou Paris, Muzeul de Artă Modernă San Francisco, Centrul de Artă Contemporană Malaga ori The Hammer Museum Los Angeles, precizează Artmark.

O apariţie deosebită în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană este "Natura statică cu trandafiri şi albume de artă", semnată de Alexandru Ciucurencu, cu o estimare de 12-18 mii de euro. Tabloul provine din colecţia istorică a compozitorului Ion Dumitrescu, deţinută până în anul 1994, şi poartă dedicaţia artistului - "Lui Ion, 7.I.(1)952".

Opera "Zâna zorilor", realizată de Sabin Bălaşa în 1973, are preţul de pornire de 10.000 de euro, în timp ce lucrarea "Călăuza", de Felix Aftene, "pleacă" de la 7.000 de euro şi aparţine celui mai recent ciclu al său, proaspăt realizat în 2022.

Prezent nu doar în expoziţia retrospectivă de amploare de la Timişoara, în anul Capitalei Culturale Europene, ci şi în licitaţia Artmark este artistul Paul Neagu - cu trei lucrări, având preţuri de pornire de 800 ("Fist city"), 1.000 ("Balanced Hyphen") şi 3.500 ("Hyphen-energy") de euro.

Lucrările prezente în licitaţie sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă în cadrul expoziţiei de artă contemporană.

Potrivit Artmark, arta contemporană a înregistrat, în ultimii ani, o cerere tot mai mare din partea colecţionarilor şi a investitorilor, lucrările unor artişti români contemporani celebri, cum ar fi Corneliu Baba, Georges Mazilu, Alexandru Ciucurencu, Sabin Bălaşa, Adrian Ghenie sau Felix Aftene înregistrând creşteri semnificative ale preţurilor în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.