Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asalt mafiot asupra unui primar filipinez - A fost omorât de bărbați pe motocicletă legat de o afacere cu droguri

politia banda

Doi atacatori pe motocicletă l-au împuşcat mortal, vineri, pe primarul oraşului Santo Nino din Filipine, acuzat în trecut de preşedintele Rodrigo Duterte de implicare în operaţiuni ilegale cu droguri, informează dpa, potrivit Agerpres.

Edilul Pablo Matinong, în vârstă de 55 de ani, inspecta o lucrare rutieră din oraş, la aproape 1000 de km de capitala Manila. Atacatorii i-au tras două gloanţe în cap, s-au îndepărtat câţiva metri, apoi s-au întors şi l-au împuşcat din nou. Focurile de armă au rănit şi o femeie în vârstă de 42 de ani care se afla în apropiere, arată un raport al poliţiei. Ambele victime au fost transportate la un spital din apropiere, unde s-a constatat decesul primarului.

Poliţia a instalat puncte de control prin sondaj în localitatea din provincia Cotabato de Sud. Anchetatorii suspectează că asasinatul ar putea fi motivat de un conflict personal.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

În 2019, cu două luni înainte de alegerile legislative şi locale, Duterte l-a menţionat pe Matinong printre peste 50 de politicieni "cu legături cu narco-politica în zonele lor". Primarul a respins acuzaţiile şi a susţinut că includerea sa pe lista preşedintelui este motivată politic. Ulterior, el a câştigat detaşat alegerile împotriva unui contracandidat independent.

Războiul declarat de Duterte drogurilor a fost criticat de multă lume pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului şi pentru numărul mare de suspecţi ucişi în timpul operaţiunilor antidrog ale poliţiei sau de către posibili justiţiari pe cont propriu. Luna trecută, un raport ONU arăta că bilanţul real al victimelor represiunii ar putea fi de peste trei ori mai mare decât cel comunicat oficial, de 8663 de morţi începând din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.