Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev ar fi ordonat asasinarea ministrului italian al Apărării (surse din Serviciile italiene de Informații pentru Il Foglio)

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Kremlinul ar fi plănuit o tentativă de asasinat asupra ministrului italian al Apărării, Guido Crosetto, a informat cotidianul italian Il Foglio, citând surse din serviciile de informații italiene.

Suma "contractului" se ridica la 15 milioane de dolari. Crima ar urma să fie comisă de mercenari ai Grupului Wagner din Europa. Autoritățile italiene urmau să notifice Guvernul cu privire la atacul planificat săptămâna trecută.

Motivul final al ordinului Kremlinului ar fi fost declarațiile critice ale lui Crosetto la adresa Moscovei. Ministrul italian a spus că dacă tancurile rusești vor intra la Kiev, "va începe al treilea război mondial". Dmitri Medvedev a reacționat la cuvintele ministrului. Fostul președinte și premier, și acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, l-a numit pe italian "un prost".

15 milioane de dolari

Potrivit lui Il Foglio, Medvedev ar fi fost cel care ar fi făcut "cererea" de asasinare asupra lui Crosetto și urma să influențeze decizia finală. Asasinatul plătit, pentru care ar fi plătit 15 milioane de dolari, ar fi mers la reprezentanții Grupului Wagner. Asasinatul trebuia dus la capăt de locotenenți din celulele Wagner din Serbia sau Estonia.

Portalul Ukrayinska Pravda, citând cotidianul italian, indică faptul că cererea lui Medvedev a fost trimisă celor mai înalte autorități de la Kremlin chiar înainte de ultimele declarații ale ministrului italian. Crosetto a acuzat Grupul Wagner că a incitat la criza migrației în Europa. Ca răspuns, șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigozhin, i-a transmis lui Crosetto să-și „supravegheze propria țară".

Reacția ministrului

Ministrul italian a reacționat pe Twitter: „În fiecare zi există rapoarte mai mult sau mai puțin probabile, mai mult sau mai puțin plăcute. Depinde de cei responsabili de securitatea țării să le verifice și, dacă este necesar, să le contracareze", a spus ministrul, adăugând că măsurile luate au fost "suficiente".

Într-o postare ulterioară, el și-a dezvăluit locația, subliniind că este "complet calm" cu privire la soarta sa. "Sunt sigur că situația va degenera în nimic mai mult decât amenințări."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.