Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinat în Idonezia- Doi jurnalişti implicaţi într-o mediere, ucişi cu armă albă

Indonezia
Indonezia

Doi jurnalişti indonezieni implicaţi într-o mediere între locuitori şi un producător de ulei de palmier au fost găsiţi morţi după ce au suferit multiple răni în urma unui atac cu armă albă în apropierea unei plantaţii din insula Sumatra, a anunţat poliţia, relatează AFP potrivit Agerpres.

Trupul lui Maraden Sianipar a fost găsit miercuri într-un şanţ, în apropierea unei plantaţii din regiunea Labuhan Batu din nordul Sumatrei.

Poliţia a găsit rămăşiţele unui alt jurnalist şi militant, Maratua Siregar, în aceeaşi zonă în ziua următoare. Cele două cadavre prezentau mai multe răni cauzate de un atac cu armă albă.

''Anchetăm cazul şi încă nu putem oferi niciun fel de concluzii", a declarat duminică seara şeful poliţiei din regiunea Labuhan Batu, Agus Darojat.

Şase martori au fost interogaţi, dar niciunul dintre ei nu a fost declarat suspect.

Un alt poliţist din regiune, intervievat de cotidianul Jakarta Post, a fost mai categoric, spunând că moartea celor doi jurnalişti pare să aibă legătură cu activităţile lor. Maratua Siregar ''a susţinut adesea populaţia locală'' în conflicte privind terenurile, a declarat Budiarto, şeful poliţiei din districtul Panai Hilir.

Cei doi jurnalişti au lucrat pentru un site de ştiri locale înainte de a deveni independenţi în 2017.

Populaţia din districtul Panai Hilir este în conflict de câţiva ani cu o plantaţie de ulei de palmier, o situaţie care a împins guvernul să preia controlul asupra terenurilor în litigiu.

Înainte de moartea lor, cei doi bărbaţi au fost implicaţi într-o campanie pentru a permite locuitorilor să cultive aceste pământuri, a declarat Johan, unul dintre prietenii lor.

Asociaţiile jurnaliştilor indonezieni au condamnat presupusele omoruri şi au solicitat autorităţilor să investigheze în detaliu faptele.

Multe cazuri de violenţă împotriva jurnaliştilor rămân nepedepsite în Indonezia, potrivit Alianţei Independente a Jurnaliştilor (AJI), care a semnalat cel puţin 20 de cazuri de la începutul anului.

Indonezia ocupă locul 124 în clasamentul a 180 de ţări, conform indicelui de libertate al presei în 2019 al organizaţiei Reporteri fără Frontiere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.