Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinat în Rusia: cercetătorul rus care a creat vaccinul Sputnik V a fost ucis în apartamentul său din Moscova prin strangulare cu o curea

dailymail.co.uk
andrey botikov

Un om de știință rus de top care a creat vaccinul Sputnik V Covid "este strangulat cu o curea în apartamentul său din Moscova, în urma unei dispute cu un intrus. Andrey Botikov a fost un cercetător senior implicat în realizarea vaccinului Sputnik, scrie dailymail.co.uk.

Ucigașul său a fost găsit de autorități, iar între timp a fost arestat și inculpat.

Comitetul de anchetă al Rusiei a lansat o anchetă de crimă după ce un om de știință de top a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova, ieri.

Andrey Botikov, cunoscut ca fiind unul dintre cei 18 oameni de știință care au lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului Sputnik V în 2020, a fost identificat ca fiind bărbatul care a fost strangulat mortal cu o curea în nord-vestul Moscovei.

Anterior, s-a anunțat că acesta a supraviețuit după ce un intrus a intrat în locuința sa și a început să se certe cu el din cauza banilor. Însă, între timp, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost arestat și acuzat de uciderea savantului.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că l-a găsit pe suspect în "cel mai scurt timp posibil" după ce acesta a încercat să fugă de la locul faptei. Ei susțin că acesta a mărturisit crima în timpul unui interogatoriu.

De asemenea, comitetul a raportat că acuzatul a fost deja urmărit penal pentru comiterea unei alte infracțiuni 'grave'. Presa rusă a relatat că suspectul, cunoscut sub numele de Alexei Z, a petrecut 10 ani în închisoare sub acuzația de furnizare de servicii sexuale.

Andrey Botikov, studii si decorații

Andrey Botikov a fost cercetător senior la Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie. Anterior, el lucrase la Colecția de stat rusă de viruși D.I. Ivanovski de la Institutul de Virologie, în calitate de cercetător senior. A fost decorat cu Ordinul de Merit pentru Patrie pentru activitatea sa privind vaccinul Sputnik V.

Sputnik a fost primul vaccin combinat vectorizat înregistrat împotriva Covid-19. Criticii au sugerat că vaccinul a fost aprobat fără o cercetare solidă privind siguranța și eficacitatea acestuia. Cu toate acestea, un articol publicat în 2021 în The Lancet susținea că vaccinul "părea sigur și eficient".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.