Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ascensiune spectaculoasă în topul celor mai bogați oameni din lume: Un indian ajunge pe locul 3, în spatele lui Musk și Bezos

Gautam Adani

Miliardarul indian Gautam Adani este acum al treilea cel mai bogat om din lume.

Gautam Adani era deja cel mai bogat om din Asia. Acum este, de asemenea, a treia cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe președintele LVMH, Bernard Arnault, și devenind prima persoană din Asia care ocupă acest loc, potrivit Bloomberg și indicelui său Billionaires Index.

Adani, care conduce unul dintre cele mai importante conglomerate din India, are o avere estimată la o valoare de aproximativ 137 de miliarde de dolari, arată tracker-ul. Asta după ce o creștere în această săptămână l-a plasat imediat după directorul general al Tesla, Elon Musk, și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, ale căror averi proprii sunt estimate la 251 miliarde de dolari și, respectiv, 153 miliarde de dolari.

Ca și alți miliardari din întreaga lume, Adani și-a văzut averea explodând în timpul pandemiei. Fondatorul grupului Adani Group controlează companii care variază de la porturi și industria aerospațială la energie solară și cărbune.

Averea sa a crescut exponențial de la începutul crizei mondiale a sănătății, investitorii mizând pe capacitatea sa de a-și dezvolta afacerile în sectoarele pe care premierul indian Narendra Modi le-a considerat prioritare pentru dezvoltare. De asemenea, Adani a beneficiat de o creștere a utilizării cărbunelui, ceea ce a catapultat ascensiunea sa în ultimele luni, potrivit Bloomberg.

În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cea mai bogată persoană din regiune.

Ascensiunea sa în clasamentul mondial al averilor vine în contextul în care unii membri ai procentului de 1% din lume renunță la mai multe din resursele lor.

În luna iulie, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat că va aloca 20 de miliarde de dolari pentru dotarea Fundației Bill și Melinda Gates și și-a reiterat intenția de a ieși "de pe lista celor mai bogați oameni din lume". În prezent, Gates se află pe locul al cincilea în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit indicelui Bloomberg, cu o avere netă de 117 miliarde de dolari.

În interiorul Indiei, Adani și-a ridicat profilul și în alte moduri. Săptămâna trecută, el a făcut valuri anunțând o ofertă ostilă de preluare a unui radiodifuzor influent, New Delhi Television. Tranzacția este urmărită de AMG Media Networks, o unitate a conglomeratului lui Adani.

Cu toate acestea, incursiunea grupului în domeniul media vine într-un moment în care expansiunea sa rapidă alimentată de datorii a devenit un motiv de îngrijorare pentru analiști. Mișcarea a creat, de asemenea, neliniște cu privire la viitoarea libertate editorială a NDTV, una dintre cele mai respectate rețele de știri din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.