Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase angajați ai Poliției Rutiere din Galați au fost condamnați la închisoare pentru că luau mită ca să nu rețină permise de conducere

cugetliber.ro
inchisoare

Șase angajați ai Poliției Rutiere din Galați au fost condamnați la închisoare cu executare sau suspendare, pentru că luau mită de la șoferi să nu le rețină permisele, decizia luată de magistrații Curții de Apel din Galați fiind definitivă. Dosarul a fost deschis în urmă cu patru ani, potrivit Mediafax.

Polițiștii de la rutieră solicitau mită șoferilor pe care, apoi, îi amendau pentru abateri mai ușoare. Astfel, în loc să rămână fără permisul de conducere pentru depășirea vitezei legale, șoferii achitau o sumă de bani și polițiștii le întocmeau procese-verbale de contravenție în care menționau, în fals, că au avut abateri mai ușoare, respectiv nefolosirea luminilor de întâlnire sau a centurii de siguranță.

Cazul a intrat în atenția procurorilor după ce mai mulți șoferi au făcut plângere.

Citește și: Trafic îngreunat pe DN1 din cauza unui accident în care au fost implicate un autobuz, un autocamion și un autoturism

După un proces care a ținut aproape patru ani, trei dintre polițiști au fost condamnați la închisoare cu suspendare, iar ceilalți trei la închisoare cu executare.

„Curtea de Apel Galați a dispus condamnarea inculpaților Glod Valeriu, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual și sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, Bejan Sorin la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), Pascal Maricel, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Manole Marin, la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), Corovancă Gheorghe la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, Luca Rafael Ionuț la o pedeapsă de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă”, au anunțat reprezentanții Curții de Apel Galați.

În plus, când au aflat că sunt urmăriți de Direcția Generală Anticorupție, polițiștii au distrus aparatura de filaj. Potrivit anchetatorilor, doi dintre polițiști au demontat și sustras un dispozitiv de înregistrare imagini și sunete, pe care ulterior l-au distrus, cu scopul de a împiedica aflarea adevărului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.