Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase călăuze care transportau migranți din Grecia în Italia, arestate

Greece
granita turcia grecia migranti

Şase persoane au fost arestate vineri de poliţia elenă pentru că au facilitat trecerea ilegală a mai multor migranţi din Grecia în Italia la bordul unor iahturi, au anunţat sâmbătă forţele de ordine greceşti, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Reţinuţi în cursul unor operaţiuni poliţieneşti în Insula Corfu şi în regiunea capitalei Atena, ei sunt suspectaţi că aparţin unei organizaţi criminale în activitate din iunie 2019. În momentul arestării lor, presupuşii traficanţi de persoane transportau 23 de migranţi din Corfu spre Italia.

Dintre cele şase persoane reţinute, una este de origine elenă, iar restul sunt cetăţeni străini.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

Membrii organizaţiei ar fi cumpărat mai multe vase, în special iahturi capabile să transporte cel puţin 15 persoane, ai căror proprietari erau prezentaţi ca bulgari.

În schimbul a 5.500 de euro, migranţii erau duşi pe cale terestră şi în grupuri de câte patru până în Corfu, apoi cazaţi în hoteluri.

Navigând sub pavilion străin, iahturile grupului infracţional erau apoi ancorate în apropierea hotelurilor, de unde migranţii se îmbarcau discret.

Numărul noilor migranţi sosiţi în Uniunea Europeană, care a scăzut enorm după criza din 2015, a fost în iunie de circa 3.500, potrivit datelor Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), aproape o treime din numărul celor înregistraţi în iunie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.