Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase din zece lideri din domeniile tehnologie, media și divertisment și telecomunicații vor face achiziții

it computer tehnologie

Încrederea de pe piața globală a fuziunilor și achizițiilor (M&A) este în creștere, 58% dintre directorii executivi din domeniul tehnologiei, media și divertisment și telecomunicații (TMT) intenționează să realizeze o astfel de tranzacție în următorul an, față de 42% acum șase luni, informează MEDIAFAX,

Raportul EY Global Capital Confidence Barometer (CCB) arată că 73% dintre directorii executivi din domeniul TMT se așteaptă la o creștere a numărului de tranzacții finalizate, în pofida intensificării tensiunilor comerciale în toată lumea. Această evoluție se bazează pe întărirea încrederii în condițiile economice, 94% dintre directorii executivi anticipând o îmbunătățire a economiei globale, 87% - a câștigurilor 87% - a disponibilității creditelor și 76% - a valorii acțiunilor în următoarele trei trimestre.

Datele raportului arată că toți directorii executivi din domeniul TMT plănuiesc investiții semnificative în tehnologie în acest an. Pentru aproape un sfert dintre respondenți (23%), achiziționarea de tehnologii, atragerea de talente, de noi capacități de producție sau de companii de tip start-up inovatoare reprezintă principalele motivații care stau la baza achizițiilor.

Citește și: Ruptură între USR și PLUS? Dan Barna a ocolit răspunsul

Raportul indică o creștere a apetitului pentru tranzacții în rândul companiilor din domeniul tehnologiei, în principal datorită deciziei Rezervei Federale a SUA de a nu majora ratele dobânzii în 2019.

61% dintre respondenții din sectorul tehnologiei intenționează să deruleze o tranzacție în următoarele 12 luni, în creștere de la 40% în octombrie 2018. Majoritatea respondenților (92%) consideră că economia sectorului tehnologiei înregistrează o creștere generală, în comparație cu 51% dintre respondenți în urmă cu șase luni. Iar 80% menționează o îmbunătățire la nivelul câștigurilor corporative, a stabilității pieței pe termen scurt și disponibilitatea creditelor. De asemenea, 65% dintre respondenți intenționează să realizeze achiziții transfrontaliere în domeniul tehnologiei, față de 26% în urmă cu doar șase luni.

Această atitudine este reflectată de creșterea volumului și a valorii tranzacțiilor cu 2% și, respectiv, 39%, în trimestrul I al anului 2019 față de perioada similară a anului trecut, evidențiind faptul că vor apărea tranzacții mai mari în sectorul tehnologiei.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

Evoluția favorabilă a piețelor de capital și încrederea în impactul pozitiv al tranzacțiilor asupra afacerilor generează optimism în rândul companiilor din media și divertisment. 85% dintre respondenții din media și divertisment se așteaptă la o creștere a pieței de fuziuni și achiziții în următoarele 12 luni, față de 64% în octombrie 2018.

În pofida persistenței speculațiilor referitoare la instabilitatea macroeconomică și geopolitică, majoritatea directorilor executivi (95%) consideră că economia sectorului se ameliorează, o creștere de la 48% în urmă cu șase luni.

Studiul subliniază și importanța pe care o acordă companiile procesului de transformare către o organizație mai agilă și mai flexibilă. Astfel, se înregistrează o creștere a numărului directorilor executivi care își revizuiesc portofoliile trimestrial - de la 23% la 49% în ultimele șase luni. În același timp, 53% dintre aceștia sunt determinați să realizeze tranzacții în următorul an, un procent mai mare decât media pe 10 ani a studiului (46%).

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

Directorii executivi din sectorul telecomunicațiilor sunt optimiști cu privire la capacitatea fuziunilor și achizițiilor de a susține alinierea portofoliilor lor de tehnologie și procesul de transformare pentru creștere. 82% dintre aceștia au declarat că piața de fuziuni și achiziții va crește în următoarele 12 luni, față de 65% în perioada similară a anului trecut, iar 58% preconizează că oportunitățile generate de tranzacții se vor înmulți în anul care urmează.

În contextul iminentelor lansări ale tehnologiei 5G pe mai multe piețe, 55% dintre executivi au declarat că intenționează să realizeze achiziții în următorul an. Iar extinderea în sectoarele conexe este plasată drept principala prioritate de dezvoltare strategică pentru companiile telecom (27%), deoarece oportunitățile asociate cu Internetul Lucrurilor (Internet of Things, IoT) promit noi progrese în materie de convergență.

Cu toate acestea, mediul legislativ continuă să pună probleme, 72% dintre respondenți menționând influența acestuia asupra strategiilor de tranzacționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.