Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase luni de infern, Zelenski susține un discurs emoționat de Ziua Independenței: 'Ucraina a renăscut când a fost invadată de Rusia'

volodimir zelenski

Președintele Volodimir Zelenski le-a spus miercuri ucrainenilor, într-un discurs emoționant pentru a marca 31 de ani de independență, că Ucraina a renăscut când a fost invadată de Rusia. Ucraina va lupta „până la sfârșit”, fără niciun compromis.

Zelenski le-a spus ucrainenilor că Ucraina a renăscut atunci când Rusia a invadat-o pe 24 februarie și că va recuceri Crimeea anexată și zonele ocupate din est.

În discursul înregistrat, difuzat la împlinirea a 6 luni de la invazia Rusiei din 24 februarie, Zelenski a spus că Ucraina nu mai vede războiul încheindu-se atunci când va fi pace, ci atunci când Kievul va fi victorios, conform Reuters, scrie Mediafax.

"O nouă națiune a apărut în lume pe 24 februarie, la ora 4 dimineața. Nu s-a născut, ci a renăscut. O națiune care nu a plâns, nu a țipat și nu s-a speriat. Una care nu a fugit. Nu a renunțat. Și care nu a uitat", a spus el.

Liderul din timpul războiului, în vârstă de 44 de ani, a ținut discursul în hainele de luptă care îl caracterizează, în fața monumentului central al Kievului care marchează independența față de Uniunea Sovietică controlată de Rusia.

"Ce înseamnă pentru noi sfârșitul războiului? Obișnuiam să spunem: pace. Acum spunem: victorie", a spus el.

Străzile din centrul Kievului erau neobișnuit de goale miercuri dimineața, după zile de avertismente cumplite privind posibilitatea ca Rusia să lanseze noi atacuri cu rachete asupra marilor orașe.

Potrivit AFP, Zelenski a promis de Ziua Independenței că Ucraina va lupta „până la sfârșit” și nu va face „nici o concesie sau compromis”.

„Nu ne interesează ce armată aveți, ne pasă doar de pământul nostru. Vom lupta pentru el până la capăt”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.