Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase minciuni pe care ni le spunem singuri și care ne strică viața

F. P.
nycpsychiatricassociates.com
depresie

Află ce credințe false ne tot insuflăm, care ne distrug viața. Probabil că veți fi surprinși, pentru că și dumneavoastră folosiți cel puțin una dintre aceste modalități de autoînșelare. Dar care anume?

Adesea ne insuflăm credințe false care nu fac decât să ne ruineze viața. Aceste atitudini îți limitează potențialul și te împiedică să atingi fericirea și succesul. Să analizăm șase exemple de aceste minciuni pe care ni le tot spunem.

1. Viața mea este mai dificilă decât a altora

Toată lumea se confruntă cu dificultăți și crize în viață. Depinde de cum privești lucrurile. Atunci când ne confruntăm cu noi provocări, ni se oferă oportunități de a învăța, de a crește și de a depăși obstacolele. Acest proces ne ajută să ne extindem capacitățile și să atingem noi înălțimi.

2. Va dispărea de la sine

Visarea cu ochii deschiși, amânarea și fantezia inutilă pot ajuta temporar la evadarea din realitatea dură. Dar este important să ne amintim că, atunci când amânăm mereu rezolvarea problemei, nu facem decât să o înrăutățim. Cu cât așteptăm mai mult timp mană cerească, cu atât mai dificil este să găsim o soluție și să ne întoarcem la o viață liniștită și moderată. Drept urmare, ne furăm timp prețios.

3. Sunt prea tânăr/bătrân

Lucrurile mărețe pot fi făcute la orice vârstă. Vârsta nu este un obstacol în calea atingerii obiectivelor. Este important să ne amintim că, indiferent de vârsta pe care o avem, putem să ne străduim întotdeauna să creștem și să ne dezvoltăm. Și să nu ne mulțumim niciodată cu realitatea doar din cauza a ceea ce scrie în buletin.

4. Sunt doar un ratat

Dificultățile și eșecurile sunt parte integrantă a vieții. Cu toate acestea, este important să ne amintim că noi determinăm modul în care răspundem la ele. Adevărata fericire nu depinde de bogăția materială, ci este rezultatul deciziilor luate și al unei stări interioare. Putem învăța din eșecuri și le putem folosi ca pe un stimulent pentru dezvoltare personală și autoperfecționare.

5. Principalul lucru este să îți urmezi visele și totul va merge bine

Este un fel de montaj dintr-un desen animat Disney. Adică, cel mai important lucru este să crezi și totul va fi bine cu tine. Dar, uneori, tot trebuie să îți dai jos ochelarii roz și să înfrunți în sfârșit realitatea. Nu ar trebui nu doar "să-ți urmezi inima", ci și să nu uiți de cap. Acest echilibru este cel care ne ajută să luăm decizii raționale și, în același timp, semnificative din punct de vedere emoțional. Străduiți-vă să găsiți armonie în luarea deciziilor, ținând cont de toate aspectele personalității dumneavoastră.

6. Nu am de ales

Există întotdeauna o alegere și în toate circumstanțele. De obicei, atunci când recurgem la această formulare, pur și simplu nu vrem să luăm nicio măsură. Este ușor să dăm vina pe alții sau pe soartă pentru rezultatul evenimentelor. Dar trebuie să ne amintim că noi înșine suntem responsabili pentru viața și acțiunile noastre. Asumându-ne responsabilitatea, dobândim putere și control asupra destinului nostru, ceea ce ne ajută să depășim adversitățile și să obținem succesul.

Credințele false pe care continuăm să ni le insuflăm ne afectează grav plenitudinea vieții noastre. Ele ne limitează potențialul și ne împiedică să atingem fericirea și succesul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.