Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase persoane date dispărute după ce ploile au provocat alunecări de teren în Alaska

adn.com
alunecări de teren, Alaska

Şase persoane erau date dispărute miercuri în Haines, Alaska, după ce cantităţile record de precipitaţii au provocat alunecări de teren distrugând patru locuinţe în regiunea muntoasă din sud-est, au precizat forţele de ordine, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

Alunecările de teren au acoperit zona într-un strat de aproape 3 metri de noroi amestecat cu arbori şi resturi, a precizat jandarmeria călare într-un comunicat.

Jandarmeria călare şi poliţia au evacuat rezidenţii cu ajutorul ambarcaţiunilor, dar căutarea celor dispăruţi a fost suspendată în a doua parte a zilei de miercuri ''din cauza terenului instabil'', au mai spus forţele de ordine.

Un elicopter al Gărzii Naţionale va transporta joi din Juneau salvatori, câini pentru căutări şi medici pentru a continua eforturile de căutare după ce decolarea a fost împiedicată miercuri de turbulenţe severe.

La operaţiunile de căutare şi evacuare a contribuit şi Garda de Coastă a Statelor Unite, care a anunţat că a trimis un elicopter cu un echipaj şi o ambarcaţiune către Haines şi că are două cutere pregătite pentru a fi lansate la apă.

Citește și: Magnatul hongkonghez Jimmy Lai, plasat în detenție provizorie în cadrul unei anchete pentru fraudă

Autorităţile din Haines Borough, o localitate cu 2.500 de locuitori, au emis o avertizare pentru furtuna care a început luni.

''Ne aşteptăm să plouă în continuare, iar condiţiile de la sol sunt instabile. Pericolul unor alte fluxuri de sedimente şi alunecări de teren este ridicat în următoarele 24 de ore'', se mai spune în comunicatul municipalităţii.

Haines este localizată în extremitatea nordica a Inside Passage, o populară destinaţie pentru croaziere pe timpul verii în Alaska.

Mai multe alunecări de teren, inundaţii şi vânturi intense aduse de furtună au provocat stricăciuni în alte regiuni din sud-estul Alaska, au relatat autorităţile şi presa locală.

O avertizare de viituri rămâne în vigoare pentru Haines şi alte zone, iar condiţiile periculoase vor continua în regiunile din sud-estul Alaska, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie într-un comunicat.

''Oamenii trebuie să evite să stea afară în regiunile împădurite, precum şi în preajma copacilor şi a ramurilor'', a mai precizat departamentul meteo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.