Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așezământul Bisericesc din München şi-a serbat primul hram după sfinţire

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Așezământul Bisericesc din München închinat Înălţării Sfintei Cruci şi-a serbat duminică primul hram de după sfinţire. Evenimentul a marcat şi împlinirea a zece ani de la aşezarea pietrei de temelie de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, notează Basilica.ro.

Edificiul bisericesc din München îi mai are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica şi pe Sfântul Cuvios Siluan Athonitul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată duminică, 12 septembrie, de Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Episcopul vicar Sofian Braşoveanul

„Frumuseţea bisericii nou construite, prezenţa unui sobor numeros de slujitori, participarea credincioşilor, mulţi din ei îmbrăcaţi în port popular, la cântare şi rugăciune împreună cu grupul coral, numărul mare de copii, cuvântul deosebit de frumos de învăţătură rostit de părintele prof. Daniel Benga şi cuvintele de apreciere şi încurajare ale Mitropolitui Serafim, toate acestea au făcut ca atmosfera din cadrul Sfintei Liturghii să fie una deosebită”, a afirmat Preasfinţitul Părinte Sofian.

După slujbă, părintele Petru Deaconu, primul cleric hirotonit pe seama Centrului Bisericesc din München, a fost hirotesit duhovnic.

Proiectul de construcție a Așezământului Bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” din München-Aubing este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, realizat de Centrul Bisericesc Românesc Ortodox din München.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.