Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF a suspendat autorizaţia de funcţionare a SSIF IEBA Trust SA

ASF

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în şedinţa din data de 18 decembrie 2019, suspendarea autorizaţiei de funcţionare a SSIF IEBA Trust SA, până la îndeplinirea, în cel mult 90 zile, a condiţiilor care au stat la baza emiterii autorizaţiei referitoare la cerinţa de capital, potrivit unui comunicat al instituţiei, potrivit Agerpres.

Totodată, Consiliul ASF a sancţionat IEBA Trust SA cu amendă în sumă de 3.856,48 lei, reprezentând 0,1% din cifra de afaceri anuală a societăţii, pentru faptul că aceasta nu respectă prevederile legale referitoare la încadrarea în nivelul minim al fondurilor proprii, adică echivalentul în lei a 125.000 euro.

Pe toată durata de suspendare a autorizaţiei de funcţionare, IEBA Trust SA are următoarele obligaţii: să întreprindă toate demersurile necesare în vederea implementării planului de măsuri privind restabilirea echilibrului financiar astfel încât să fie îndeplinite cerinţele legale referitoare la nivelul minim de capital iniţial; să transmită la ASF, cu frecvenţă săptămânală, o situaţie a activelor aflate în custodie, însoţită de extrasele de cont care confirmă valoarea acestora; să informeze corect şi complet clienţii cu privire la drepturile pe care le au şi să ia măsurile necesare pentru exercitarea acestor drepturi, respectiv să transfere fonduri şi instrumente financiare la cererea acestora.

IEBA Trust SA are dreptul de a contesta decizia Consiliului ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării acesteia. Contestaţia/plângerea prealabilă nu suspendă executarea.

Consiliul ASF a decis şi sancţionarea domnului Panagiotis Diamantis, în calitate de acţionar semnificativ indirect şi preşedinte al consiliului de administraţie al IEBA Trust SA, cu amendă de 20.000 lei, interzicerea exercitării unor funcţii de conducere în firme de investiţii pentru o perioadă de 3 ani, precum şi retragerea aprobării acordate pentru calitatea de membru al consiliului de administraţie al IEBA Trust S.A.

Consiliul ASF a mai decis şi sancţionarea Spertheon Holdings Limited cu suspendarea drepturilor de vot aferente deţinerilor directe de 93,54% din capitalul social al IEBA Trust SA. Consiliul ASF a dispus vânzarea de către Spertheon Holdings Limited a tuturor acţiunilor deţinute, respectiv 93,54% din capitalul social al IEBA Trust SA, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a deciziei.

Deciziile adoptate de Consiliul ASF, publicate în buletinul ASF, pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.