Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF demarează un program de internship în perioada iunie-decembrie

economica.net
asf autoritatea financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) demarează un program de internship, ce se va derula în perioada iunie-decembrie 2022, care va oferi celor 15 tineri participanţi oportunitatea tranziţiei de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, prin dezvoltarea abilităţilor profesionale, prin dobândirea de abilităţi practice, precum şi prin familiarizarea acestora cu specificul activităţii Autorităţii.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, pe durata programului, participanţii la internship vor avea ocazia să cunoască activităţile specifice, derulate în cadrul Autorităţii (autorizare, reglementare, supraveghere, control etc). Totodată, programul va pune accent pe pregătirea şi pe orientarea profesională a tinerilor.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară îşi deschide porţile pentru tinerii interesaţi de domeniul pieţelor financiare non-bancare. Noi le oferim perspectiva reglementatorului şi a supraveghetorului acestor pieţe. Programul de internship vine ca o continuare firească a proiectelor noastre de educaţie financiară. Avem nevoie de tineri cu rezultate bune la învăţătură pe care să-i pregătim pentru o viitoare carieră profesională în domeniul pieţelor financiare non-bancare. Specialiştii de înaltă ţinută morală şi profesională îşi vor găsi mereu un loc în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară", a declarat preşedintele ASF, Nicu Marcu.

Cei 15 tineri admişi în acest program, masteranzi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, au trecut printr-un amplu proces de selecţie, cu criterii de evaluare foarte stricte, atât la nivelul instituţiei de învăţământ, cât şi la nivelul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.