Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF, somată să ofere urgent explicații în Parlament. COTAR acuză: 'Companiile care vând polițe RCA au devenit cele mai profitabile din UE'

COTAR
COTAR

COTAR îi cere conducerii ASF să ofere urgent explicații în fața Parlamentului României în condițiile în care companiile de asigurări care vând polițe RCA ar fi devenit cele mai profitabile din întreaga UE.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) îi cere vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roșu, să ofere „urgent explicații în fața Parlamentului României și în fata organelor judiciare”.

Solicitarea a apărut în urma informațiilor oferite pe 8 august de ASF care sunt considerate false.

„Informațiile sunt ascunse în stufoasele rapoartele financiare realizate de instituțiile europene. Acestea reflectă o realitate șocantă: Cu sprijinul ASF și pe spatele șoferilor români care au plătit polițe RCA majorate cu 200%, companiile de asigurări din România, au devenit cele mai profitabile din întreaga Uniune Europeană”, susțin reprezentanții COTAR.

Potrivit COTAR, cheltuielile administrative ale firmelor de asigurări din România sunt cele mai ridicate din UE. În raportul realizat de EIOPA se arată că în România, din 100 de lei colectați din RCA de la șoferii români, 56 de lei reprezintă cheltuielile firmelor de asigurări, care sunt veșnic în pierdere și achită un impozit nejustificat de mic sau nu achită impozit deloc, consideră COTAR.

„Concluzia este una singură: România este o țară prădată și predată multinaționalelor, cu sprijinul instituțiilor plătite din bani publici, iar informațiile reale despre domeniul financiar le găsim doar în cadrul rapoartelor realizate de instituțiile internaționale”, a precizat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, care a adăugat că nu era necesară o majorare a prețului RCA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.