Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF, victorie în instanță în procesul cu Fondul Proprietatea

ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentată de Mușat & Asociații, a câștigat definitiv procesul inițiat de Fondul Proprietatea S.A., prin care Fondul a solicitat Autorității să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd.

Litigiul a fost inițiat în anul 2012, la 2 ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton și Fondul Proprietatea, când acționarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispozițiilor legale.

Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanță deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară. După mai bine de 3 ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în mod definitiv acțiunea promovată de Fondul Proprietatea, dupa ce și Curtea de Apel București a considerat neîntemeiate pretențiile Fondului.

„Dincolo de verdictul final, apreciem că Instanțele au avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza o problematică deosebit de complexă pentru lămurirea unor chestiuni de drept dificile și cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare și funcționare a Fondului Proprietatea și din atribuțiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are față de această societate. Soluția instanţei de recurs continuă șirul de victorii importante obținute de Muşat & Asociaţii în favoarea Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.