Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asfaltangii lui Traian Băsescu au fost puși sub control judiciar

asfalt decopertare

În baza art. 222 alin.7 Codul de procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpaţilor Besciu Dan, Hornegger Josef, Horpos Alexandru şi Vameşu Vlad Ionel. În baza art. 242 alin. (2), art. 202 (4) lit.b şi art. 211 din Codul de procedură penală dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Besciu Dan, Hornegger Josef, Horpos Alexandru şi Vameşu Vlad Ionel cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii BESCIU DAN, HORNEGGER JOSEF, HORPOS ALEXANDRU şi VAMEŞU VLAD IONEL, au următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b)să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c)să se prezinte la organul de poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie ori de câte ori sunt chemaţi.

În baza art. 215 alin.2 Cod pr.penală, pe timpul controlului judiciar impune inculpaţilor următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice cu inculpaţii, suspecţii şi martorii din dosarul nr. 191/D/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală; În baza art. 215 alin.(3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpaţilor Besciu Dan, Hornegger Josef, Horpos Alexandru şi Vameşu Vlad Ionel că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau cu măsura arestului la domiciliu. Dispune emiterea adreselor prevăzute la art.215 alin.(5) Cod procedură penală, copii de pe prezenta se comunică, de îndată, inculpaţilor la domiciliile lor, Poliţiei Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 5 Bucureşti, Poliţiei Oraşului Pantelimon, jud. Ilfov şi Poliţiei Com. Corbeanca, jud. Ilfov, care vor supraveghea respectarea măsurii şi a obligaţiilor determinate pentru fiecare dintre inculpaţii din zona teritorială de competenţă, Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărărilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 50 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limbă germană pentru inculpatul Hornegger Josef se plăteşte din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.