Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asia de Sud-Est: Ploi torenţiale şi inundaţii în Vietnam şi Myanmar

fr.de
taifun uragan furtuna

Trei persoane au murit în weekend în nordul Vietnamului după ce ploile abundente au provocat viituri şi alunecări de teren, au anunţat luni autorităţile din această ţară din Asia de Sud-Est, informează AFP, potrivit Agerpres.

Precipitaţiile au avariat zeci de case şi de câmpuri în provinciile Yen Bái, Thái Nguyen şi Tuyen Quang, a precizat departamentul responsabil cu gestionarea dezastrelor naturale.

De asemenea, o persoană este dată dispărută în urma inundaţiilor din Thái Nguyen, potrivit aceleiaşi surse.

Mass-media de stat au precizat că un copil se numără printre cele trei victime, care şi-au pierdut viaţa în urma a două alunecări de teren în Yen Bái.

Imaginile difuzate de site-urile oficiale de ştiri arătau drumuri blocate şi case invadate de ape.

De la începutul anului, circa 98 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost declarate dispărute, iar 103 au fost rănite, în urma catastrofelor naturale în această ţară, potrivit Institutului de statistică din Vietnam.

În Myanmar, circa 200 de milimetri de ploaie au căzut în 24 de ore în regiunea Bago (sud), în apropiere de capitala economică Yangon, potrivit datelor oficiale.

Râul Bago ar putea depăşi nivelul de alertă cu aproape un metru în următoarele zile, au avertizat mass-media de stat, făcând apel la locuitori să ia măsurile necesare pentru a se proteja.

În satul Pha Yar Gyi, din apropiere de Bago, vehiculele încercau să îşi continue drumul în pofida faptului că apa ajungea la genunchii localnicilor, se poate vedea într-o înregistrare video difuzată de AFP TV.

Inundaţiile, care au început odată cu debutul sezonului ploios în luna iulie, au afectat nouă regiuni, printre care statele Rakhine (vest) şi Karen (est).

Myanmar se află în mijlocul unui conflict civil violent între armată, care a recâştigat puterea în urma unei lovituri de stat în februarie 2021, şi grupurile armate care contestă acest puci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.