Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asigurări auto de milioane de euro

Radu Pop
rca

Să plătești în avans pentru un serviciu pe care nu ți-l dorești. Asta e, pe scurt, definiția asigurărilor. E paradoxal, frizează absurdul, dar e răul necesar care face ca mersul cu mașina să nu fie un hazard absolut. Plus că așa funcționează lumea asigurărilor: dai banul și roagă-te să nu-l iei niciodată înapoi.

Ceea ce pentru unii dintre noi este un rău necesar, pentru alții e o oportunitate. Unii o ratează complet, alții o valorifică la maximum, așa cum vom vedea mai departe.

Iată cazul americanului Andy Lee House. Acesta și-a cumpărat un Bugatti Veyron de 1 milion de dolari pe care a avut grijă să-l asigure pentru 2,2 milioane de dolari. Compania de asigurări i-a luat banii și i-a urat drum bun fără să-și închipuie ce planuri ticluise clientul.

Nici o lună mai târziu, House a înștiințat compania că Bugatti-ul lui ajunsese pe fundul unui lac și a cerut să fie despăgubit în consecință. Însă în zona unde se produsese accidentul exista o cameră de supraveghere care a arătat că șoferul plonjase intenționat cu mașina în baltă. Mai mult, lăsase pornit ca să se asigure că dauna este totală. Andy House și-a recunoscut vinovăția și s-a ales cu o „despăgubire” de 366 de zile în spatele gratiilor.

Mult mai bine i-a mers combinația comediantului britanic Rowan Atkinson, cunoscut sub pseudonimul Mr. Bean. Atkinson și-a cumpărat un McLaren F1 pe care a dat 750.000 EUR și l-a bușit de două ori. A doua oară dauna a fost atât de gravă, încât a primit de la asiguratorul auto un milion de euro. Un an și jumătate mai târziu, după ce mașina a ieșit din service, Mr. Bean a mai condus-o nițel și apoi a vândut-o cu...11 milioane de euro. Comedianții râd la urmă.

În ce privește România, există o limită maximă a cuantumului despăgubirii în caz de accident.

Dacă îți închiei o asigurare rca auto, plafonul este de 1.220.000 EUR la prejudicii materiale și de 6.070.000 EUR pentru vătămări corporale și decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.