Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asigurări pe tema SIIJ: 'Dosarele magistraților nu se mai întorc la DNA'

dosare

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al justiției, afirmă că proiectul de lege prezentat de ministrul Predoiu pe tema desființării SIIJ va suferi unele modificări în parlament. Social-democratul dă asigurări că după desființarea SIIJ competența de anchetare a faptelor comise de magistrați nu va reveni la DNA, după istoricul abuzurilor din perioada 2014-2018.

„PSD din 2017 nu mai este PSD din 2022. În Parlament, am făcut o dezbatere largă pe Legile Justiției. Trebuie garantată independența judecătorilor. SIIJ nu a fost înființat ca un scut, ci ca o garanție. Din anumite motive, SIIJ nu a funcționat cum trebuia. Desființarea SIIJ nu a fost proiectul PSD. CSM a spus că proiectul lui Stelian Ion afectează independența. Acum s-a găsit o formulă de compromis în coaliție. Cred că proiectul lui Predoiu va suferi modificări. Încercăm să înființăm o structură care să funcționeze. Dosarele magistraților nu se mai întorc la DNA (…)”, spune acesta despre înființarea și desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, într-un interviu la Aleph News.

Cazanciuc s-a referit și la problema fenomenului infracțional, despre care afirmă că ar trebui abordată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

„Dacă nu se vorbește despre corupție, înseamnă că nu mai există (…) În ultimii 2 ani, România stă mai rău la indicele corupției. DNA are dosar cu angajarea de consilieri la Nicușor Dan. De regulă stânga duce lupta anticorupție. Categoric că există corupție în România. Corupția, fie a devenit mai adâncă, fie s-a sofisticat. Parchetele nu trebuie să meargă pe stânga sau pe dreapta. Cred că președintele avea dreptate cu statul eșuat. Statul își pierde anticorpii în relația cu mediul infracțional. De ce s-a ajuns aici? Trebuie făcută o analiză în CSAT. Unde sunt mulți bani, apar multe interese. Informatizarea a redus mica corupție. Cea mai mare problemă a României după 1989 este neadecvarea resursei umane la funcția publică. Parlamentul are o încredere publică de 12-14%. Nu Constituția este de vină că se numesc fătuce în funcții publice. E imposibil să-i iei românului votul pentru Președinte. Contractul social români – stat nu este respectat”, a mai declarat Robert Cazanciuc, în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.