Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asigurătorii europeni Allianz şi Generali se 'bat' cu rivala americană Liberty Mutual pentru a achiziţiona divizia băncii spaniole BBVA

facebook.com
lobby bani

Asigurătorii europeni Allianz şi Generali concurează cu rivala americană Liberty Mutual pentru a achiziţiona divizia băncii spaniole BBVA de bancassurance (poliţe de asigurare emise de bănci), au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

Vânzarea, condusă de Bank of America, va fi structurată ca un acord de asociaţie în participaţiune în cadrul unei reţele de asigurători din Spania, Mexic şi America Latină, susţin sursele. Întreaga reţea este evaluată la 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) şi oferă asigurări de sănătate, de viaţă şi auto.

Subsidiara de asigurări a BBVA din Spania a raportat o creştere a profitului de 4,8% în 2018, la 311 milioane de euro. Licitatorii vor putea achiziţiona cel puţin 50% din fiecare asigurător al BBVA de pe plan global, cele mai mari afaceri fiind în Spania şi Mexic, adaugă sursele. Reţeaua de asigurări de viaţă a BBVA din Spania va rămâne la grupul bancar şi nu va fi inclusă în vânzare.

Reprezentanţii BBVA, Allianz, Generali şi Liberty Mutual nu au dorit să comenteze informaţia.

BBVA, a doua mare bancă din Spania după Santander, nu se grăbeşte să finalizeze tranzacţia şi vrea să se asigure că eventualii cumpărători au un plan solid plan de dezvoltare a reţelei sale de clienţi din Spania şi America de Sud.

Directorul financiar al companiei germane de asigurări Allianz anunţase luna aceasta că firma are la dispoziţie un miliard de euro pentru mici achiziţii în acest an. Şi grupul italian Generali este interesat de achiziţii, în special în Europa şi Asia, susţin sursele.

Allianz şi Generali au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.