Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asistații social vor fi luați la întrebări. PNL vrea să reducă din dosarele aflate în plată

https://glasul-hd.ro/
birou dosare

Liberalii au decis în cadru restrâns măsuri care să mai aducă economie la buget. Cheltuielile sociale trebuie restrânse.

Cheltuielile sociale pe care le are statul vor fi verificate în perioada următoare. Sunt peste 800.000 - 850.000 de persoane care primesc diverse forme de ajutor social, respectiv persoane cu handicap, însoțitori ai persoanelor cu handicap, persoane fără venit, asistați social.

În perioada următoare va fi făcută o verificare a tuturor dosarelor, pentru că la prima vedere, sunt multe persoane care beneficiază de sprijin social, arată surse liberale prezente la ședința de la Sinaia, citate de stirileprotv.ro.

Acordarea ajutorului de 50 de euro pentru alimente ar putea fi prelungită și după luna iunie, pentru că în 2024 sunt patru runde de alegeri, iar liberalii au spus că „sigur” nu vor opri banii pentru electorat. Pentru acordarea acestor ajutoare, există unele capitole de fonduri europene care s-ar încadra la finanțare, iar restul banilor ar putea să provină de la bugetul de stat.

Tot în aceeași direcție, sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023, adică cele doua tranșe de cate 700 de lei și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului, ar putea fi acordate și în 2024.

„Vreau să fim foarte atenți pe ceea ce propunem ca proiecte pentru anul 2024! Avem un angajament asumat la nivelul Coaliției, ca bugetul să treacă până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanța ambiții electorale!” a declarat Nicolae Ciucă, potrivit surselor liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.