Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asistenta fostului premier ceh, Petr Necas, condamnată la închisoare cu suspendare

ciocanel judecator

Un tribunal din Praga a condamnat-o miercuri la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru utilizare ilicită a Serviciului Militar de Informaţii al Cehiei (VZ), pe asistenta şi amanta fostului premier ceh Petr Necas, al cărui guvern a căzut în 2013, în urma unui scandal de corupţie şi moravuri, informează AFP.

Etichetată adesea de presă drept 'femeia fatală' a lui Necas, a cărui soţie a şi devenit de atunci, Jana Nagyova-Necasova a fost declarată vinovată de utilizarea în scopuri private, în 2012, a serviciilor de informaţii militare, pentru a o spiona pe Radka, pe atunci soţia şefului de guvern, în scopul de a grăbi divorţul lor.

Dând citire sentinţei, judecătorul Pavla Hajkova a declarat că vinovăţia Janei Nagyova-Necasova a fost 'demonstrată în mod clar', dezvăluind în acelaşi timp 'poziţia vădit supusă' a lui Necas faţă de asistenta sa. Aceasta din urmă, motivată, potrivit judecătorului, de o 'ură profundă' faţă de fosta soţie a lui Petr Necas, a abuzat de 'puterea sa fără limite ce decurgea din legătura sa amoroasă' cu premierul.

Nagyova-Necasova, care nu a asistat la anunţarea verdictului, va face, 'după toate probabilităţile', apel, potrivit avocatului său Eduard Bruna. Tribunalul a condamnat, de asemenea, la pedepse cuprinse între 18 şi 20 de luni închisoare cu suspendare trei funcţionari ai VZ implicaţi în această afacere.

Petr Necas, 53 de ani, în acea perioadă şef al guvernului de centru-dreapta, a divorţat în final în 2013 de Radka, soţia sa vreme de 25 de ani şi mama celor patru copii ai lor, pentru a se căsători cu asistenta sa o lună mai târziu. Scandalul a contribuit foarte mult la furtuna politică ce a dus, în octombrie 2013, la alegeri legislative anticipate în Cehia, conform Agerpres.

Jana Nagyova-Necasova a fost deja absolvită de două ori de acelaşi tribunal al arondismentului I al capitalei cehe în acest dosar, însă aceste verdicte au fost ulterior anulate de tribunalul municipal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.