Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asistenta ucigaşă de bebeluşi din Marea Britanie, condamnată la închisoare pe viață: Doar trei femei au mai primit o astfel de sentinţă

news.sky.com
Lucy Letby

Asistenta ucigaşă de bebeluşi din Marea Britanie, condamnată la închisoare pentru tot restul vieţii. Doar trei femei au mai primit o astfel de sentinţă

Asistenta medicală Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, îşi va petrece tot restul vieţii în spatele gratiilor pentru uciderea a şapte bebeluşi, după ce un judecător a decis luni că cel mai periculos asasin în serie de copii din epoca modernă din Marea Britanie nu ar trebui să fie eliberat niciodată, relatează Reuters..

Lucy Letby a ucis pe cinci băieţei şi două fetiţe la unitatea neonatală a spitalului Countess of Chester din nordul Angliei, pe parcursul a 13 luni, începând din 2015, injectându-le copiilor insulină sau aer sau hrănindu-i forţat cu lapte. Unii dintre copiii pe care i-a atacat erau gemeni - într-un caz i-a ucis pe ambii fraţi, în altul a ucis doi din trei tripleţi, iar în două cazuri a ucis un geamăn, dar a eşuat în încercările sale de a-l ucide şi pe celălalt.

"Aceasta a fost o campanie crudă, calculată şi cinică de ucidere a copiilor, care i-a implicat pe cei mai mici şi mai vulnerabili dintre copii", a declarat judecătorul James Goss, care a condamnat-o la închisoare pe viaţă, fără posiblitatea de eliberare.

"A existat o răutate profundă, la limita sadismului, în acţiunile tale .Nu ai nicio remuşcare. Nu există circumstanţe atenuante. Îţi vei petrece restul vieţii în închisoare", i-a transmis judecătorul acuzatei, în timp ce părinţii bebeluşilor plângeau în sala de judecată.

Sentinţele de condamnare pe viaţă fără posibilitate de eliberare sunt foarte rare. Doar trei femei din Marea Britanie au mai primit o astfel de sentinţă până acum, inclusiv ucigaşele în serie Myra Hindley şi Rosemary West.

Poliţia nu a găsit nicio motivaţie pentru crimele lui Lucy Letby, iar judecătorul Goss a declarat că doar condamnata ştie motivele pentru care a acţionat.

Ea a refuzat să părăsească celula pentru a auzi cum i se pronunţă sentinţa, iar asta a dat naştere unor polemici şi s-a cerut ca criminalii să fie obligaţi să audă ce impact au acţiunile lor asupra victimelor sau asupra familiilor acestora. Mama uneia dintre victime a descris acest lucru ca fiind un ultim act de răutate.

Crimele oribile comise de Letby, care avea doar 20 de ani când le-a făcut rău bebeluşilor la locul de muncă, au îngrozit Marea Britanie, au distrus vieţile familiilor victimelor şi au provocat daune de durată colegilor ei.

Săptămâna trecută, Lucy Letby a fost găsită vinovată în cazul a şapte capete de acuzare formulate pentru crimă şi alte şapte pentru tentativă de omor, la capătul unui proces care a durat 10 luni şi s-a desfăşurat la Manchester Crown Court. Juraţii nu au reuşit să se pună de acord asupraaltor şase capete de acuzare pentru tentativă de omor şi au achitat-o în cazul altor două acuzaţii de tentativă de omor.

MĂRTURII SFÂŞIETOARE, CU ECOURI LA NIVEL GUVERNAMENTAL

Anterior, instanţa a ascultat declaraţii emoţionante şi sfâşietoare de la fiecare dintre părinţii celor pe care i-a ucis sau a încercat să-i ucidă. Ei au relatat traumele şi "agonia atroce" pe care le-a provocat.

"Lucy Letby ne-a distrus vieţile. Furia şi ura pe care le am faţă de ea nu vor dispărea niciodată", a declarat tatăl tripleţilor.

O mamă de gemeni, dintre care unul a fost ucis şi celălalt a supravieţuit, a declarat că speră ca Letby să aibă o viaţă lungă şi să petreacă fiecare zi suferind pentru ceea ce a făcut.

"Familia mea nu se va mai gândi niciodată la tine. Din această zi, nu mai eşti nimic", a spus mama.

Inclusiv premierul Rishi Sunak s-a declarat indignat că acuzata nu a auzit care a fost impactul acţiunilor sale direct, spunând că asta este o decizie "laşă".

Legea actuală spune că judecătorii pot mări pedepsele cu închisoarea pentru cei care nu se prezintă în instanţă, dar guvernul ia în considerare posibilitatea de a face prezenţa obligatorie. "Este un lucru pe care îl vom prezenta în timp util", a promis Sunak.

Guvernul a ordonat, de asemenea, o anchetă în acest caz, pe fondul acuzaţiilor medicilor seniori din unitatea neonatală că îngrijorările lor cu privire la Letby nu au fost luate în considerare de şefii spitalului.

Sunak a declarat că este important ca familiile să primească răspunsurile de care au nevoie şi ca ancheta să se desfăşoare cât mai rapid şi mai transparent posibil.

De asemenea, poliţia investighează alte 4.000 de internări în unităţile neonatale în care a lucrat Letby pentru a vedea dacă există şi alte victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.