Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională se află în vizită în România

cnn.com
Celeste Wallander

Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, Celeste Wallander, aflată în vizită în România, s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru politica de apărare, Simona Cojocaru, pentru a discuta aspecte legate de relaţia bilaterală şi securitatea regională, a informat duminică MApN.

Celeste Wallander a reafirmat, în cadrul întâlnirii care a avut loc sâmbătă, angajamentul Statelor Unite, în temeiul articolului 5, faţă de Flancul estic şi a mulţumit României pentru găzduirea, pe baza rotaţională, a unui număr semnificativ de forţe ale SUA, potrivit Agerpres.

"Cei doi oficiali au salutat celebrarea, în 2022, a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, au împărtăşit opinii cu privire la securitatea din regiunea Mării Negre, lăudând unitatea răspunsului NATO în faţa războiului nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei. Ambii oficiali au remarcat succesele din ultima vreme înregistrate de Ucraina pe câmpul de luptă în regiunea Donbas şi au condamnat recenta retorică de escaladare a conflictului de către preşedintele rus Vladimir Putin", a precizat MApN.

Cei doi oficiali au remarcat semnificaţia "istorică" a Summitului de la Madrid şi au subliniat necesitatea ca aliaţii să continue să investească în capabilităţi "credibile de apărare" pentru a proteja NATO şi a descuraja agresiunea Rusiei.

"Aflându-se la bordul unei nave a Forţelor Navale Române, pe fluviul Dunărea, Celeste Wallander şi Simona Cojocaru s-au alăturat unui grup de experţi în domeniul politic şi militar pentru a discuta despre securitatea Mării Negre şi au observat barjele şi navele de marfă care transportau cereale din Ucraina către piaţa globală. A doua zi, ambii oficiali au vizitat Baza Aeriană 86 din Borcea, unde s-au întâlnit cu membri ai Escadrilei 53 a Forţelor Aeriene Române care operează avioane F-16 în sprijinul patrulelor aeriene de luptă ale NATO şi al misiunilor de poliţie aeriană întărită la Marea Neagră", a indicat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.