Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Pro Consumatori anunță: 'Pufuleții sunt un real pericol pentru sănătatea consumatorilor'

pufuleti

Pufuleții se află printre alimentele preferate ale copiiilor, mai ales dacă pungile sunt însoțite de surprize. Specialiștii în alimentație avertizează că aceștia sunt foarte nocivi și reprezint un perciol pentru sănătate.

Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat peste 30 de sortimente de pufuleți ce sunt produși sau distribuiți în România și avertizează că au găsit o încărcătură chimică mare care reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor, în special pentru copii, potrivit B1.ro.

Citește și: Modificare CONTROVERSATĂ în Sănătate: Schimbarea intră în vigoare de la 1 martie

Conform APC, 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor, 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari, 38% din produsele analizate conţin arome sintetice, 34% din produsele analizate conţin sare iodată, 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs, 22% din produsele analizate conţin potenţiatori de gust şi aromă, 22% din produsele analizate conţin extract de drojdie, iar conținutul de caşcaval pudră variază între 0,1% și 0,5%.

Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu și face parte din Campania Națională de Informare și Educare ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.