Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Procurorilor, ieșire neașteptată: mesaj TRANȘANT despre pragul la abuzul în serviciu

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Șeful Asociației Procurorilor din România, Bogdan Gabor, susține că cea mai bună soluție pentru a rezolva problema abuzului în serviciu ar fi reglementarea infracțiunii și să se stabilească clar pedepsele. În această situație nu ar mai fi nevoie nici de prag la abuzul în serviciu, consideră Gabor.

Citește și: Profeție - Femeia care a prezis incendiul de la Colectiv: România va fi lovită de un mare cutremur, în curând

„Eu v-aş spune ceea ce a propus Asociaţia Procurorilor din România. Dacă se insistă atât de mult în reglementarea abuzului în serviciu, de ce nu se reglementează o infracţiune specială în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor publice, legea achiziţiilor publice? Acolo ar fi foarte simplu să se instituie o infracţiune care să stabilească exact pedepsele, modalităţile în care pot fi combătute asemenea tipuri de acte, pentru că în proporţie de 90 şi ceva la sută infracţiunea de abuz în serviciu se regăseşte în ceea ce priveşte fraudarea fondurilor publice, mai ales în ceea ce priveşte achiziţiile publice. Deci nu văd de ce nu există atâta vehemenţă în reglementarea unei infracţiuni speciale, în ceea ce priveşte achiziţiile publice, dacă există o atât de mare vehemenţă de a institui un prag în ceea ce priveşte abuzul în serviciu”, afirmă şeful Asociaţiei Procurorilor din România, informează RFI.

Solicitat să spună mai clar dacă e nevoie sau nu de un prag valoric pentru abuzul în serviciu, Bogdan Gabor a răspuns: „Nu. Nu se încalcă nici o decizie a CCR, pentru că pot fi reglementate modalităţi specifice de comitere a unei infracţiuni. Dacă s-ar institui o infracţiune în ceea ce priveşte achiziţiile publice, s-ar putea stabili exact modalităţile în care poate fi protejat bugetul statului de această hemoragie, ca să zic aşa, în ceea ce priveşte fondurile publice”.

Comisia parlamentară specială privind punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale a amânat miercuri dezbaterea programată pe articolul privind abuzul în serviciu.

Preşedintele comisiei, Florin Iordache (PSD), a declarat marţi că un prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu se impune şi că el ar putea fi stabilit în jurul sumei de 19 mii de lei, precizând că nu crede că acest lucru ar deranja pe cineva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.