Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia 21 Decembrie vrea înfiinţarea unei structuri în Parchet

iohannis asociatia 21 decembrie 1989

Asociaţia 21 Decembrie a transmis, miercuri, Preşedinţiei un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede înfiinţarea unei structuri în Parchet care să investigheze crimele împotriva umanităţii. 

Preşedintele Asociaţiei, Teodor Mărieş, s-a întâlnit miercuri cu şeful statului, Klaus Iohannis, care, potrivit lui Mărieş, s-a arătat în favoarea aceste ordonanţe. 

"Poziţia domnului preşedinte este că aceste dosare legate de crimele comunismului şi crimele împotriva umanităţii trebuie să fie finalizate, pentru a nu rămâne o pată pe obrazul românilor şi României. (...) I l-am lăsat (documentul - n.r.), l-a parcurs, (...) nu are nimic împotrivă. Cu certitudine ne va susţine. Ne-a susţinut permanent, nu văd de ce nu ar face-o acum", a declarat Teodor Mărieş, la ieşirea de la Cotroceni, informează agerpres.ro.

Hackerii ruşi sunt bănuiţi că au atacat marile partide politice din Germania

Elena Udrea se dedică credinței: ACATISTE pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Ion Cristoiu SURPRINDE: Mama polițistului Gigină ar trebui să tacă. E prea revoltată / VIDEO


El a precizat că în cursul după-amiezii va depune proiectul de ordonanţă şi la Ministerul Justiţiei, în zilele următoare fiind programate vizite la Guvern şi la Parchetul General pe această temă. 

"Această instituţie ar urma să funcţioneze în cadrul Parchetului General, precum DNA-ul şi DIICOT-ul. Este o chestiune care se poate regla foarte simplu şi se pot aduce procurori care nu au avut neapărat angajament la Ministerul Apărării Naţionale. Direcţia ar urma să fie condusă de un procuror civil şi secondat de un procuror militar. Ar urma să aibă 25 de procurori, 20 de poliţişti, o chestiune suplă. Nu venim cu posturi în plus, aceşti oameni există, practic, în structură, doar că li se încredinţează aceste sarcini. Pentru că o acuză de crime împotriva umanităţii nu este de ici de colo, iar ea s-a petrecut din 1945 şi până în 1990", a explicat Mărieş. 

El a adăugat că prin crearea acestei structuri se va urgenta finalizarea rechizitoriilor pentru trimiterea lor în instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.