Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația CFA România: Indicatorul de încredere scade, cursul crește la 4,94 lei/euro

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Indicatorul de încredere macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna februarie, analiștii financiari anticipând o creștere a cursului în următoarele 12 luni la 4,94 lei/euro și o inflație de 3,67%.

Indicatorul de încredere macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna februarie faţă de luna anterioară cu 15,1 puncte până la valoarea de 48,6 puncte, iar faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul a crescut cu 14,1 puncte, evoluţie datorată în special componentei anticipaţii a indicatorului, arată CFA într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

”Astfel, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut faţă de luna anterioară cu 2,4 puncte, până la valoarea de 70,7 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a crescut cu 23,2 puncte). Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 21,5 puncte până la valoarea de 37,5 puncte - faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 9,6 puncte”, arată CFA România în comunicat.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, 85% dintre participanţii la sondaj anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală.

Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de şase luni este de 4,8626 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,94 lei/euro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

Rata anticipate a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni – martie 2021/martie 2020 – a înregistrat o valoare medie de 3,67%.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai Asociaţiei CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenului CFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.