Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Culturală Contrasens: Educaţie cinematografică în şcolile din vestul ţării

westcityradio.ro
filme cinema

Asociaţia Culturală Contrasens a pregătit pentru anii 2022 - 2024 un program amplu de proiecţii de film, intitulat "CinEd", ateliere pentru elevi şi formări pentru profesori, structurat pe educaţie cinematografică şi care este destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 ani şi 19 ani.

Programul începe în luna octombrie cu şase proiecţii de film organizate la Cinema Victoria, cu un program de retrospectivă dedicat regizorului Rainer Werner Fassbinder, în luna noiembrie, organizat împreună cu Centrul Cultural German Timişoara, dar şi cu o serie de ateliere de educaţie cinematografică în şcoli şi cu sesiuni de formare pentru cadre didactice, potrivit Agerpres.

"Ne-am propus ca până la finalul acestui an şi în anul care urmează să aducem cât mai mulţi tineri la cinema. Scopul nostru este să încurajăm tinerii din Timişoara şi judeţ să descopere bogăţia şi diversitatea filmului european, dezvoltând în acelaşi timp capacitatea pentru gândirea critică şi cunoaşterea conceptelor de limbaj cinematografic. Proiecţiile de film vor fi urmate de ateliere de educaţie cinematografică organizate în şcolile înscrise în program", declară Andrea Reisz, director program CinEd Romania, într-un comunicat al Asociaţiei Culturale Contrasens, remis, miercuri, AGERPRES.

Participarea la toate activităţile din cadrul programului este gratuită. Profesorii care doresc să se înscrie în programul CinEd pentru a participa cu clasa la proiecţiile de film sau la ateliere, în anul şcolar 2022 - 2023, sunt invitaţi să completeze formularul: https://forms.gle/KJWmdX9o252ZB3UF6.

Profesorii care vor să fie implicaţi în proiect şi care sunt interesaţi în folosirea filmului şi a educaţiei cinematografice la clasă se pot înscrie la sesiunile de formare organizate de Asociaţia Culturală Contrasens în datele de 28 octombrie (sesiune formare online) şi 29 octombrie (sesiune formare la sediul asociaţiei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.