Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Culturală Opera Vox va organiza un Concert extraordinar de Crăciun - Regal vienez la Oradea

mortonponyexpress.com
Symphony Orchestra Orchestra simfonică

Asociaţia Culturală Opera Vox a anunţat, luni, că va organiza un Concert extraordinar de Crăciun - Regal vienez susţinut împreună cu membri ai Orchestrei di Teatro d'Opera Italiana şi invitaţi surpriză.

Potrivit unui comunicat de presă remis de preşedintele asociaţiei, Ioan Vrăşmaş, spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în 23 decembrie 2022, de la ora 19,00, potrivit Agerpres.

"Atmosfera şi spiritul vienez vă vor rămâne în suflet ca o amintire vie pentru Crăciunul şi Anul Nou ce vor urma. Dacă nu puteţi ajunge la concertele de Crăciun şi Anul Nou de la Viena, aducem noi spiritul vienez în oraşul dumneavoastră prin cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kálmán şi multe, multe alte surprize muzicale şi coregrafice", a declarat Ioan Vrăşmaş.

Partea instrumentală va fi asigurată de Orchestra di Teatro d'Opera Italiana, "una dintre cele mai celebre orchestre din Europa", potrivit sursei, "aplaudată pe marile scene de operă şi filarmonice din toată lumea".

Recunoaşterea orchestrei este dată şi de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale, solişti şi dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Operă din Roma, Opera din Viena ş.a.m.d.

Membrilor Orchestrei di Teatro D'opera Italiana li se vor alătura şi artişti instrumentişti din orchestra Operei Vox, cunoscută la nivel naţional şi internaţional.

"Este pentru prima dată în România când artişti instrumentişti din două orchestre îşi dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile şi experienţe muzicale unice", a afirmat organizatorul evenimentului.

Dirijorul serii va fi maestrul Matei Pop, profesor universitar la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

Coregrafia spectacolului, susţinut de ansamblul de balet al Operei Vox, cu multe momente de vals, polci, can-can etc, este semnată de Vlad Sebastian.

Soliştii invitaţi din Austria, Italia şi Elveţia vor fi prezentaţi în următoarele săptămâni, mai afirmă Ioan Vrăşmaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.