Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Dăruieşte Aripi donează Institutului Fundeni un echipament pentru testarea genetică avansată a leucemiilor

Romedic
Leucemie

Asociaţia Dăruieşte Aripi donează Institutului Clinic Fundeni un echipament de 100.000 de euro care permite testări genetice şi terapii personalizate pentru copiii şi adulţii cu leucemie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei transmis, joi, AGERPRES, este pentru prima dată când în România se pot identifica subtipuri rare de leucemii acute care necesită abordare terapeutică diferită şi personalizată.

Testările genetice realizate cu acest echipament permit încadrarea corectă în grupe de risc şi aplicarea celor mai noi protocoale internaţionale de după anul 2020.

Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Aripi, Alina Pătrăhău, a afirmat că achiziţia acestui echipament este "un pas important" în tratarea personalizată a copiilor cu cancer din România la standardele din Europa de Vest. Ea a punctat că aproximativ 400 de copii sunt diagnosticaţi anual în România cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente, peste 50%, fiind leucemiile şi limfoamele, conform Registrului Naţional al Cancerelor la Copil.

În cadrul laboratorului de analize hematologice speciale din Institutul Clinic Fundeni sunt diagnosticaţi anual peste 250 de copii şi adulţi cu leucemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.