Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Dăruiește Viață începe ridicarea unui spital modular, amplasat în curtea Spitalului Elias din București

www.informateca.ro
Spital modular

Dăruiește Viață începe ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, amplasat în curtea Spitalului Elias, în baza acordului dat de conducerea acestuia, care va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina spitalului și a Ministerului Sănătății.

Situația din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluție și de manifestare a bolii, precum și experiența altor state arată că România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19, arată un comunicat al asociației, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: În vreme de pandemie, sub ochii ministrului Alexe se taie păduri într-o veselie

Felul în care au procedat și alte țări, precum China, Spania, Franța, SUA, arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacitățile reduse ale sistemului medical românesc, în condițiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponențială și nevoia de a trata mulți pacienți, în același timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluția pe care o propune Dăruiește Viață este construcția unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii”, a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Citește și: Mossadul recunoaște: Toate serviciile secrete ale lumii se bat pe materialele medicale

Asociația a transmis o propunere în acest sens și prim-ministrului, Ludovic Orban, în data de 25 martie 2020, în speranța că modelul va fi replicat și în Moldova și Transilvania. Dăruiește Viață așteaptă răspunsul din partea Executivului și speră că acesta va fi pozitiv, având în vedere că pune la dispoziția statului român atât proiectul realizat de specialiști, cât și expertiza sa și o parte din materiale.

Dăruiește Viață a direcționat toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susținerea spitalelor și a cadrelor medicale din țară. Până în prezent, asociația a trimis echipamente de protecție și echipamente și aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unități spitalicești din țară (Timișoara, Craiova, București, Petroșani, Brașov, Fălticeni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.