DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a cheltuit aproape 23.000 de euro pentru cultură și filantropie în 2020

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Ana-Corina Săcrieru, Președinta Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a prezentat sâmbătă, în fața Adunării Generale și în prezența Părintelui Arhiepiscop Ciprian, raportul de activitate al asociației. Aceasta a cheltuit anul trecut aproape 23.000 de euro pentru numeroase acțiuni culturale și de sprijin filantropic.

Adunarea Generală a Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei este formată din reprezentantele celor 8.000 de membre. Evenimentul din acest an a avut loc la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial Buzău și a fost prezidat de Părintele Arhiepiscop Ciprian, potrivit basilica.ro.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a subliniat continuitatea în eparhie a tradiției misiunii femeilor creștine, care se implică în educarea copiilor și întrajutorarea semenilor.

Asociația a organizat anul trecut 27 de evenimente culturale și educaționale:

650 de cărți dăruite copiilor din zona rurală – de Ziua Copilului, cărțile a fost însoțite de dulciuri și fructe;

ateliere pentru tineri și copiii, cu subiecte istorice, problematică pro-viață, probleme specifice adolescentului;

evenimente culturale organizate fizic: conferințe, șezători și seri culturale, evenimente artistice;

evenimente culturale organizate online: concerte, recitaluri, prelegeri;

comemorări ale eroilor luptelor pentru reîntregirea neamului și ale martirilor din temnițele comuniste.

O acțiune frumoasă a femeilor ortodoxe din eparhie a fost aprinderea candelelor din cimitire de Înviere, când în România era încă strict restricționată circulația persoanelor, din cauza pandemiei de Covid-19.

Sprijinul filantropic oferit de asociație:

470 de pachete cu dezinfectanți pentru parohiile din arhiepiscopie și 2.850 de pachete cu alimente – înainte de Sfintele Paști;

850 de pachete cu alimente neperisabile în valoare totală de 36.700 de lei – înainte de Crăciun;

Bursa lunară „Alice Voinescu”, în valoare de 500 de lei pe lună, pentru o fată cu rezultate bune la învățătură și situație socială vulnerabilă.

La sfârșitul anului trecut, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inaugurat la Buzău un nou Centru social destinat activităților sale.

Primele forme de organizare a femeilor ortodoxe din eparhia Buzăului și Vrancei datează din 1914 la Focșani, când Episcopul Teodosie Atanasiu a întemeiat societatea doamnelor ortodoxe, respectiv din 1927 la Buzău, sub păstorirea Episcopului Ghenadie Niculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.