Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Mondială a Operatorilor în Comunicare Mobilă pune la cale mazilirea Huawei

Wccftech
Huawei

Asociaţia Mondială a Operatorilor în Comunicare Mobilă (GSMA) a propus membrilor organizarea unei reuniuni de criză pentru a discuta un plan vizând interzicerea echipamentelor 5G marca Huawei, pe fondul îngrijorărilor existente în industrie că o astfel măsură ar putea să provoace mai mulţi de întârzieri operatorilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Huawei a devenit un furnizor important pentru operatorii europeni de telefonie, pe măsură ce aceştia se pregătesc să cheltuiască miliarde de euro pentru lansarea de reţele 5G.

Comisia Europeană analizează interzicerea echipamentelor de reţea Huawei pentru următoarea generaţie de reţele mobile, din cauza îngrijorărilor cu privire la securitate, susţin sursele citate de Reuters. Aceasta în condiţiile în care o serie de state, inclusiv SUA şi Australia, au introdus restricţii cu privire la utilizarea echipamentelor Huawei iar Germania se gândeşte la o măsură similară.

Un purtător de cuvânt de la GSMA a dezvăluit sâmbătă că directorul general al Asociaţiei, Mats Granryd a trimis o scrisoare membrilor în care le propune ca o dezbatere cu privire la Huawei să fie inclusă pe agenda următoarei reuniuni a boardului GSMA. Aceasta ar urma să aibă loc la Barcelona, la finele lunii februarie, cu ocazia Mobile World Congress, cea mai mare reuniune anuală a industriei de telecomunicaţii mobile.

"Pentru moment, acest lucru nu a fost confirmat" a precizat purtătorul de cuvânt.

Având în vedere că mulţi operatori se bazează pentru Huawei pentru a-şi construi reţelele 5G, o eventual interzicere ar fi un obstacol considerabil în eforturile Europei de a rămâne competitivă în sectorul comunicaţiilor, cu implicaţii pentru uzinele conectate, automobilele autonome şi tehnologia medicală.

Grupul german Deutsche Telekom a estimat că interzicerea echipamentelor Huawei ar amâna cu doi ani lansarea noilor servicii 5G. Deutsche Telekom susţine că reţelele 5G trebuie construite pe baza actualei infrastructuri 4G, care se bazează deja în mare parte pe echipamente Huawei. În aceste condiţii, dacă echipamentele Huawei vor fi interzise în totalitate, companiile de telefonie vor fi forţate să elimine toate echipamentele furnizate anterior de firma chineză, ceea ce ar putea costa industria de telefonie multe miliarde de euro, susţin sursele.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, dar guvernele din mai multe ţări sunt îngrijorate că autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.