Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Naţională a Armelor din Statele Unite a dat în judecată oraşul San Francisco după ce a fost etichetată rept organizaţie teroristă

armament

Asociaţia Naţională a Armelor (NRA) din Statele Unite a dat în judecată oraşul San Francisco luni după ce a fost etichetată recent de consiliul local drept "organizaţie teroristă", potrivit presei locale citată de Agerpres.

NRA consideră de asemenea că măsura aşa-numitului Board of Supervisors (având puteri similare cu cele ale unui consiliu local n.r.) din San Francisco de a limita agenţiile oraşului să lucreze cu companii ce fac afaceri cu ea o plasează pe o listă neagră, au relatat San Francisco Chronicle şi alte media, citate marţi de Reuters.

Acţiunea intervine după o dezbatere intensă în Statele Unite în urma unei serii de atacuri armate devastatoare, inclusiv unul luna trecută la un magazin Walmart din El Paso (Texas) în care au fost ucise 22 de persoane şi aproximativ 24 rănite în oraşul de lângă graniţa SUA-Mexic.

Introducând acţiunea în justiţie, NRA - un lobby al armelor de foc cu puternică influenţă politică - susţine că oraşul îi încalcă drepturile la liberă exprimare din motive politice, potrivit media americane.

"Acţiunea în justiţie intervine cu un mesaj pentru cei care atacă NRA: Nu vom înceta niciodată să luptăm pentru membrii noştri care respectă legea şi pentru libertăţile lor constituţionale", a declarat Wayne LaPierre, CEO şi vicepreşedinte al NRA într-un comunicat.

Cu toate acestea, Catherine Stefani, din cadrul Board of Supervisors din San Francisco, care a introdus măsura, a declarat că aceasta este "o rezoluţie, nu o ordonanţă, (şi) nu este obligatorie", potrivit New York Times.

Introducerea acţiunii în justiţie a avut loc luni la tribunalul districtual Northern District din California (sud-vestul SUA)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.